EUR
pl

W niniejszej polityce prywatności wyjaśniamy, w jaki sposób zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe. Niniejsza polityka prywatności dotyczy wszystkich danych osobowych, które przetwarzamy o Tobie, gdy wynajmujesz u nas jacht, kupujesz lub korzystasz z naszych usług, odwiedzasz naszą stronę internetową, dzwonisz do nas, wysyłamy e-mail, korzystasz z naszej aplikacji lub w inny sposób wchodzisz z nami w interakcję.


Dane personalne Do góry

Możemy gromadzić i przetwarzać następujące kategorie danych osobowych:

  • Imię i nazwisko, numer paszportu i inne informacje umożliwiające identyfikację. Na przykład możemy zarejestrować Twoje imię i nazwisko, stanowisko, płeć i datę urodzenia, obywatelstwo, kraj zamieszkania i numer paszportu.
  • Twoje dane kontaktowe i konto osobiste lub dane rejestracyjne. Twoje dane kontaktowe mogą obejmować adres, numer telefonu i adres e-mail. Kiedy tworzysz login lub rejestrujesz się w naszym serwisie, możemy również rejestrować Twoje dane logowania i inne informacje, które wypełniasz na swoim koncie lub formularzu rejestracyjnym.
  • Informacje dotyczące Twoich rezerwacji i zakupów. Podczas rezerwacji wakacji żeglarskich przetwarzamy informacje dotyczące Twojej rezerwacji. Mogą to być szczegóły dotyczące łodzi, cen i daty rezerwacji. Ponadto przetwarzamy informacje dotyczące Twojej rezerwacji (takie jak lista załogi i licencja żeglarska) oraz dodatkowych usług, które nabywasz (takich jak ubezpieczenie lub transfer).
  • Informacje o Twoich wakacjach pod żaglami. Kiedy podróżujesz z nami, przetwarzamy informacje o Twojej podróży. Na przykład plan podróży, odprawa (online), kupon (mobilny) i członkowie załogi. Możemy również rejestrować dowolne określone potrzeby i każdą dodatkową pomoc, której potrzebujesz.
  • Kiedy się z Tobą komunikujemy. Kiedy wysyłasz do nas e-mail lub czatujesz z nami online lub za pośrednictwem mediów społecznościowych, rejestrujemy Twoją rozmowę z nami. Rejestrujemy również Twoje preferencje komunikacyjne. Na przykład, gdy zrezygnujesz z subskrypcji jednego z naszych biuletynów lub zdecydujesz się otrzymywać wiadomości związane z rezerwacją (takie jak potwierdzenie, powiadomienie o odprawie, kupon i zmiany w Twoich wakacjach pod żaglami) za pośrednictwem innych kanałów niż e-mail (np. WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram lub SMS). Kiedy do nas zadzwonisz, nasze Centrum Serwisowe zarejestruje Twoje pytania lub skargi w naszej bazie danych klientów. Możemy również nagrywać rozmowy telefoniczne w celach szkoleniowych.

Informacje, które zbieramy, gdy korzystasz z naszej strony internetowej, aplikacji i innych mediów cyfrowych

  • Kiedy odwiedzasz naszą witrynę lub korzystasz z naszej aplikacji mobilnej, możemy zarejestrować Twój adres IP, typ przeglądarki, system operacyjny, witrynę odsyłającą, zachowanie podczas przeglądania stron internetowych i korzystanie z aplikacji. Gromadzimy również informacje za pośrednictwem plików cookie i podobnych technologii, gdy odwiedzasz naszą witrynę internetową lub korzystasz z naszej aplikacji mobilnej.
  • Możemy otrzymać automatyczne powiadomienie po otwarciu naszych wiadomości e-mail lub kliknięciu łącza w takich wiadomościach e-mail.
  • Za Twoją zgodą możemy również uzyskać dane o Twojej lokalizacji.

Informacje dotyczące mediów społecznościowych

W zależności od ustawień sieci społecznościowej możemy otrzymywać informacje od dostawcy sieci społecznościowej. Na przykład, gdy logujesz się do naszych usług za pomocą konta w sieci społecznościowej, możemy otrzymać Twój profil sieci społecznościowej, w tym dane kontaktowe, zainteresowania i kontakty. Aby uzyskać więcej informacji na temat danych osobowych, które zbieramy od dostawcy sieci społecznościowej oraz sposobu zmiany ustawień, zapoznaj się z witryną internetową i polityką prywatności dostawcy sieci społecznościowej (na przykład Facebook, Google+ i Instagram).

Informacje, które zdecydujesz się nam udostępnić

Możesz chcieć podzielić się z nami informacjami, na przykład gdy podzielisz się z nami swoimi zainteresowaniami i preferencjami, zostawisz nam komentarz na Facebooku lub przejrzysz strony internetowe, wypełnisz ankietę klienta lub prześlesz zgłoszenie do konkursu online.

Wrażliwa informacja

Określone rodzaje danych osobowych, które zbieramy i wykorzystujemy, takie jak dane ujawniające pochodzenie rasowe lub etniczne lub dane dotyczące zdrowia, można uznać za „specjalne kategorie danych osobowych”; zgodnie z obowiązującym prawem o ochronie danych.

Możemy być zobowiązani do gromadzenia, wykorzystywania i udostępniania kategorii danych stronom trzecim w celach opisanych w niniejszej polityce prywatności (patrz poniżej). Na przykład, aby zapewnić pomoc lub ułatwienia podczas wakacji pod żaglami, które są odpowiednie dla Twoich potrzeb medycznych lub ubezpieczenia podczas wakacji pod żaglami.


W jaki sposób zbieramy Twoje dane Do góry

Wspomniane wcześniej kategorie danych osobowych zbieramy w następujący sposób:

1. Gromadzimy dane, które nam przekazujesz

Rezerwując u nas wakacje pod żaglami, zakładając konto online, kontaktując się z naszym Centrum Obsługi, subskrybuj, aby otrzymywać nasze e-maile lub powiadomienia push, zarejestruj się na jeden z naszych wakacji pod żaglami lub weź udział w konkursie promocyjnym. Kiedy korzystasz z naszej strony internetowej lub aplikacji mobilnej, zbieramy informacje za pomocą plików cookie i podobnych technologii.

2. Od partnerów

Twoje dane otrzymujemy od naszych partnerów rezerwacyjnych i innych firm związanych z ułatwianiem organizacji podróży. Akceptujemy Twoje dane od tych stron w celu obsługi Twoich rezerwacji oraz realizacji Twoich planów podróży i zakupów. Na przykład, kiedy rezerwujesz jacht za pośrednictwem portalu partnerskiego, otrzymujemy od niego Twoje dane identyfikacyjne i szczegóły rezerwacji.

W zależności od ustawień sieci społecznościowej możemy otrzymywać informacje od dostawcy sieci społecznościowej. Zobacz „Rodzaje przetwarzanych przez nas danych osobowych” powyżej.


Dlaczego wykorzystujemy Twoje dane Do góry

Nasze główne cele, do których wykorzystujemy Twoje dane osobowe, to:

1. Aby zapewnić Państwu nasze usługi online i aplikację mobilną

Na przykład, używamy Twojego imienia i nazwiska oraz danych rezerwacji podczas odprawy online na wakacje pod żaglami lub w aplikacji. Niektóre z naszych usług online i naszej aplikacji wykorzystują Twoją lokalizację, na przykład do wskazywania najbliższej stacji benzynowej lub przystani.

Aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług, możemy analizować dane, które zbieramy, gdy korzystasz z naszych mediów cyfrowych i łączyć je z informacjami gromadzonymi za pomocą plików cookie i powiązanych technologii. Na przykład, aby dowiedzieć się, który kanał cyfrowy (e-mail, media społecznościowe) lub urządzenie (komputer stacjonarny, tablet lub telefon komórkowy) preferujesz, abyśmy mogli zawęzić naszą komunikację do tego kanału lub medium.

2. Aby świadczyć Ci nasze usługi

Aby obsłużyć twoją rezerwację i zrealizować ustalenia i zakupy wakacji pod żaglami, musimy przetworzyć większość informacji opisanych powyżej. Na przykład, potrzebujemy Twojego imienia i nazwiska, numeru paszportu i innych informacji umożliwiających identyfikację, aby wystawić Twój kupon i lokalne dokumenty dotyczące czarteru jachtu. Aby potwierdzić Twój urlop pod żaglami i poinformować Cię o zmianach, potrzebujemy Twoich danych kontaktowych. Ponadto, aby zapewnić Ci wymaganą opiekę, w razie potrzeby określamy Twoje potrzeby medyczne.

3. Do badań statystycznych

Korzystamy z automatycznych narzędzi do prowadzenia badań statystycznych dotyczących ogólnych trendów dotyczących korzystania z naszych usług, strony internetowej, aplikacji i mediów społecznościowych oraz zachowań i preferencji naszych klientów i użytkowników.

Aby przeprowadzić nasze badania, możemy wykorzystać dane osobowe opisane powyżej, w tym dane dotyczące wakacji pod żaglami (takie jak data rezerwacji, czas przypłynięcia, miejsce pochodzenia, cel podróży, liczba i wiek osób z listy załogi, rodzaj jachtu, zakupione dodatki) oraz informacje o Tobie (płeć, kod pocztowy). Łączymy te dane z danymi, które zbieramy za pomocą plików cookie i podobnych technologii, gdy odwiedzasz jedną z naszych stron internetowych lub korzystasz z naszej aplikacji. Ponadto łączymy je z danymi zbieranymi przez dostawców zewnętrznych używanie analitycznych lub marketingowych plików cookie lub podobnych technologii.

Używamy tylko zagregowanych danych do naszej analizy i nie używamy Twojego imienia i nazwiska ani adresu e-mail. Bez Twojej zgody nie będziemy wykorzystywać danych wrażliwych do tych badań analitycznych.

Na przykład wykorzystujemy dane dotyczące rezerwacji wakacji pod żaglami i wybrane przez Ciebie dodatki (silnik zaburtowy, ubezpieczenie), aby ulepszyć nasze usługi i zapewnić bardziej odpowiednie oferty. Na przykład, jeśli nasza analiza wykaże, że żeglarze uwielbiają mieć silnik zaburtowy ze swoim obskurnym, możemy to bardziej wyeksponować w naszych bezpłatnych ofertach. Ponadto wykorzystujemy opinie klientów do mierzenia satysfakcji klientów, abyśmy mogli ulepszyć nasze usługi podczas wakacji pod żaglami na całym świecie. Pliki cookie i podobne technologie, których używamy, aby ocenić, w jaki sposób użytkownicy naszej witryny poruszają się po naszej witrynie, abyśmy mogli ułatwić korzystanie z niej.

Przetwarzamy Twoje dane w naszych uzasadnionych interesach, aby rozwijać lepsze usługi i oferty dla naszych klientów i partnerów, zapewniać bardziej aktywną obsługę klienta oraz ulepszać projekt i zawartość naszych witryn internetowych i aplikacji.

Prawo do protestu

Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją w związku z przetwarzaniem Twoich danych do badań statystycznych.

Używamy Twoich danych, aby wysyłać Ci aktualizacje i oferty specjalne dostosowane do Twoich zainteresowań na wakacje pod żaglami lub dodatkowe usługi.

E-mail lub pocztą tradycyjną

Po zarezerwowaniu wakacji żeglarskich będziemy wysyłać Ci specjalne spersonalizowane oferty dotyczące produktów i usług związanych z wakacjami żeglarskimi w wiadomościach e-mail dotyczących Twojej rezerwacji wakacyjnej. Na przykład przed rozpoczęciem wakacji żeglarskich prześlemy Ci listę pakowania, instrukcje oraz listę załogi.

Aktualizacje i oferty specjalne

  • Możesz również otrzymywać od nas e-maile (chyba że zrezygnujesz podczas procedury rezerwacji) z aktualizacjami i ofertami specjalnymi dostosowanymi do Twoich zainteresowań. Na przykład, prześlemy Ci spersonalizowane sugestie na następne wakacje pod żaglami lub będziemy informować o ekscytujących miejscach dla łodzi oraz o najnowszych wiadomościach na temat wakacji pod żaglami. Za Twoją zgodą możemy również wysyłać Ci e-maile ze specjalnymi ofertami dostosowanymi do Twoich zainteresowań od naszych partnerów. Na przykład nasz partner, taki jak Marina's, lokalne restauracje, ubezpieczenie na wakacje na żaglach.
  • Możemy również wykorzystywać inne kanały komunikacji, aby wysyłać Ci spersonalizowane Reklamy i oferty specjalne, takie jak poczta lub, za Twoją zgodą, kanały społecznościowe (na przykład Facebook Messenger, SMS, Instagram, czat internetowy lub WhatsApp).

Połącz dane

Używamy Twoich danych kontaktowych do komunikacji z Tobą. Aby zrozumieć, co jest dla Ciebie istotne, używamy automatycznych narzędzi do analizy Twoich danych. W tym celu możemy wykorzystać opisane powyżej poziomy danych osobowych, w tym dane dotyczące rezerwacji wakacji pod żaglami (takie jak data rozpoczęcia, data wymeldowania, miejsce docelowe, dane listy załogi), płatne dodatki (silnik zaburtowy, transfer), informacje o Tobie oraz o zainteresowaniach i preferencjach, które nam udostępniłeś (takie jak lista ulubionych, preferowane jachty i ulubione miejsca docelowe). Łączymy te dane z danymi, które zbieramy za pomocą plików cookie i podobnych technologii, gdy odwiedzasz naszą stronę internetową lub korzystasz z naszej aplikacji. Łączymy je z danymi uzyskanymi przez dostawców zewnętrznych za pomocą analitycznych lub marketingowych plików cookie lub powiązanych technologii. Bez Twojej zgody nie będziemy wykorzystywać Twoich wrażliwych danych.

W naszej komunikacji uwzględniamy spersonalizowane oferty z naszych stron internetowych i naszych partnerów dotyczące naszych wakacji pod żaglami, dodatkowych usług i produktów. Na przykład możemy zamieścić sugestie dotyczące naszych własnych płatnych dodatków (ubezpieczenia, mapy) lub usług transferowych, ubezpieczeń i innych powiązanych usług oferowanych przez strony trzecie. To oferty dostosowane do Twoich zainteresowań. Na przykład, możemy wysłać Ci (o ile nie zrezygnujesz podczas procedury rezerwacji) wiadomość e-mail po powrocie z rejsu z ofertami opartymi na Twojej historii żeglugi, aby zainspirować Cię na wakacje pod żaglami. Za Twoją zgodą możemy również udostępniać niespersonalizowane informacje (miejsca docelowe rejsu, data podróży) naszym partnerom, aby mogli zaoferować Ci odpowiedni wybór usług, jachtów, wycieczek statkiem podczas Twojej podróży. Tubber BV wysyła całą komunikację, żadne dane kontaktowe nie są udostępniane naszym partnerom w tym celu bez Twojej zgody. Więcej informacji o naszych partnerach oraz oferowanych przez nich produktach i usługach otrzymasz po zarejestrowaniu się i opublikowaniu na naszych stronach internetowych.

Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z opisem w tym akapicie ze względu na nasz uzasadniony interes oraz interesy stron trzecich w zakresie dostarczania Ci odpowiednich aktualizacji i ofert.

Zgoda i rezygnacja, rezygnacja z subskrypcji i prawo do sprzeciwu. Wysyłamy Ci e-maile z aktualizacjami i ofertami specjalnymi tylko wtedy, gdy nie zrezygnowałeś z nich podczas procedury sprzedaży. Możesz zrezygnować z otrzymywania tych wiadomości e-mail z aktualizacjami i ofertami specjalnymi w dowolnym momencie, klikając łącze rezygnacji z subskrypcji w wiadomości e-mail, dostosowując preferencje komunikacji na koncie (jeśli jest dostępne) lub kontaktując się z nami (patrz „Twoje prawa” poniżej) . Po anulowaniu subskrypcji nadal będziesz otrzymywać naszą rezerwację i powiązane wiadomości e-mail dotyczące usług (takie jak potwierdzenie rezerwacji łodzi, kupon, hasło, wiadomości e-mail dotyczące usług i wiadomości z recenzjami). Możesz w każdej chwili sprzeciwić się wykorzystaniu Twoich danych do celów marketingu bezpośredniego (patrz poniżej „Twoje prawa”).

Inne cele marketingu bezpośredniego

W tym akapicie opisano konkretne przykłady wykorzystania przez nas Twoich danych do innych celów marketingu bezpośredniego.

  1. Marketingowe pliki cookie

    Nasze strony internetowe wykorzystują marketingowe pliki cookie, które są zazwyczaj umieszczane przez sieci reklamowe. Sieci te to firmy, które działają jako pośrednicy między Tubber a reklamodawcami. Te marketingowe pliki cookie służą między innymi do wyświetlania odpowiednich, spersonalizowanych reklam lub ofert wakacji pod żaglami (na podstawie Twoich odwiedzin i zachowań związanych z kliknięciami w naszych witrynach internetowych) podczas odwiedzania tych sieci lub połączonych witryn internetowych. Na przykład, gdy odwiedzasz nasz artykuł na blogu o Grecji, pokażemy Ci banery ze specjalnymi ofertami z Grecji.

  2. Zachowanie połączonej witryny

    Jeśli logujesz się na naszej stronie internetowej za pomocą konta Tubber lub odwiedzasz nasze strony internetowe za pośrednictwem łącza w wiadomości e-mail, połączymy Twoje zachowanie na stronie z danymi dotyczącymi rezerwacji na wakacje pod żaglami w naszej bazie danych. Używamy tych danych głównie w celu wykluczenia Cię z dalszych reklam po zarezerwowaniu wakacji pod żaglami. Na przykład, gdy szukasz jachtu w Chorwacji na Tubber.com, marketingowe pliki cookie zostaną użyte, aby wyświetlić Ci odpowiednią reklamę. Kiedy rezerwujesz jacht za pośrednictwem jednej z naszych innych witryn internetowych lub jednej z naszych marek, przestaniemy wyświetlać Ci dalsze reklamy za pośrednictwem marketingowych plików cookie w oparciu o Twoje zachowanie podczas wyszukiwania na naszej głównej stronie internetowej.

  3. Porzucony koszyk w trakcie rezerwacji.

    Porzucony koszyk w trakcie rezerwacji.

  4. Kierowanie na niestandardowych odbiorców

    Możemy uczestniczyć w programie Facebook Custom Audience, który umożliwia nam wyświetlanie spersonalizowanych Reklam na Twojej osi czasu. Za Twoją zgodą możemy udostępnić Twój adres e-mail Facebookowi, aby umożliwić Facebookowi ustalenie, czy masz konto na Facebooku. Aby określić naszą grupę odbiorców, możemy wykorzystać Twoje dane rezerwacji z Twoich wakacji pod żaglami. Dowiedz się więcej o tym, w jaki sposób Facebook wykorzystuje Twoje dane w tym celu i jak możesz kontrolować, w jaki sposób informacje o Tobie są wykorzystywane przez Facebook do personalizowania Reklam, które widzisz. Możesz również sprawdzić politykę prywatności Facebooka. Możemy również używać podobnych programów z innych sieci społecznościowych. Zgodę na udział w naszym programie Facebook Custom Audience i podobnych programach możesz wycofać, wysyłając do nas wiadomość e-mail (patrz „Twoje prawa” poniżej) z adresu e-mail, na który wycofujesz zgodę lub blokując reklamę na Facebooku. Możliwe, że wyraziłeś również zgodę na otrzymywanie spersonalizowanych reklam na swojej osi czasu na Facebooku lub w ramach korzystania z innych sieci społecznościowych za pośrednictwem naszej polityki plików cookie.

  5. Komunikować się z tobą

    Używamy Twoich danych kontaktowych, aby komunikować się z Tobą w sprawie naszych usług lub obsługi posprzedażnej, odpowiadać na Twoje pytania lub rozpatrywać Twoje skargi.

  6. Podstawa prawna, prowadzenie dokumentacji i przestrzeganie obowiązków ustawowych

    Gromadzimy, wykorzystujemy i przechowujemy Twoje dane w celu wypełnienia zobowiązań prawnych, którym podlegamy, jeśli jest to konieczne ze względu na nasze uzasadnione interesy lub interesy osoby trzeciej lub za Twoją zgodą. Gromadzimy, przechowujemy i wykorzystujemy Twoje dane do wewnętrznych celów biznesowych, takich jak prowadzenie ewidencji i przestrzeganie naszych zobowiązań prawnych i podatkowych. Prawo może wymagać od nas gromadzenia i udostępniania danych osobowych oraz informacji o rezerwacji i wakacjach na żaglach organom publicznym lub organizacjom rządowym zajmującym się kontrolą graniczną, imigracją, wkraczaniem na terytorium państwa, bezpieczeństwem lub walką z terroryzmem.

    Jeśli odmówisz podania danych osobowych, których wymagamy podczas wakacji pod żaglami lub wypełnienia obowiązku prawnego, możemy nie być w stanie zapewnić Twoich wakacji pod żaglami lub usług, o które prosiłeś. Na przykład możemy być zmuszeni anulować Twoje wakacje pod żaglami lub możemy nie być w stanie zapewnić Ci dodatkowych usług, o które prosisz. Jeśli podasz niepełne lub niedokładne informacje, możemy być zmuszeni do odmowy opuszczenia portu Twoją łodzią.

    Możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie, postępując zgodnie ze szczegółowymi instrukcjami dotyczącymi przetwarzania, na które wyraziłeś zgodę. Na przykład możesz wycofać zgodę, klikając link rezygnacji z subskrypcji w wiadomości e-mail, dostosowując swoje preferencje komunikacyjne na swoim koncie (jeśli są dostępne) lub zmieniając ustawienia smartfona (w przypadku mobilnych powiadomień push i danych o lokalizacji).

    Kiedy przetwarzamy Twoje dane w naszym uzasadnionym interesie lub interesie strony trzeciej, zrównoważyliśmy te interesy z Twoimi uzasadnionymi interesami. W razie potrzeby podjęliśmy odpowiednie środki, aby ograniczyć konsekwencje i zapobiec nieuzasadnionym szkodom. Nasze uzasadnione interesy mogą na przykład obejmować cele związane z ochroną i bezpieczeństwem lub oferowanie lepszych usług i ofert.

Ujawnianie lub udostępnianie danych stronom trzecim

  1. Generał

    Możemy ujawniać lub udostępniać Twoje dane naszym markom, właścicielom łodzi, Twoim biurom podróży, towarzystwu ubezpieczeniowemu jachtów, partnerom transferowym w następujących celach.

  2. Wsparcie

    W celu świadczenia naszych usług korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, takich jak dostawcy IT, dostawcy sieci społecznościowych, agencje marketingowe, firmy obsługujące karty kredytowe i płatnicze oraz dostawcy usług w zakresie kontroli nadużyć. Wszystkie takie strony trzecie będą zobowiązane do odpowiedniego zabezpieczenia Twoich danych i przetwarzania ich wyłącznie zgodnie z naszymi instrukcjami.

  3. Badania i marketing bezpośredni

    Możemy udostępniać Twoje dane spółkom należącym do grupy i stronom trzecim w celu analizy statystycznej i marketingu bezpośredniego.

Jesteśmy tutaj, aby pomóc Ci zaplanować idealne wakacje

  1. Aby ułatwić rezerwacje wakacji pod żaglami

    Aby obsłużyć Twoje rezerwacje oraz zrealizować Twoje plany podróży i zakupy, musimy udostępniać Twoje dane naszym markom, właścicielom łodzi, operatorom transferowym i innym firmom zaangażowanym w ułatwianie organizacji podróży na Twoje wakacje pod żaglami.

  2. Witryny i aplikacje stron trzecich

    Nasza strona internetowa i aplikacja mobilna zawierają linki do stron internetowych osób trzecich. Jeśli skorzystasz z tych linków, opuścisz naszą stronę internetową lub aplikację mobilną. Niniejsza polityka prywatności nie dotyczy serwisów internetowych osób trzecich. Tubber nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie danych użytkownika przez te strony trzecie. Korzystanie z tych witryn odbywa się na własne ryzyko.

  3. Władze publiczne

    Prawo może być również zobowiązane do gromadzenia i udostępniania danych osobowych oraz informacji dotyczących rezerwacji i podróży w ramach Sailing Holiday władzom publicznym lub organizacjom rządowym zajmującym się kontrolą graniczną, imigracją, wjazdem na terytorium państwa, bezpieczeństwem lub walką z terroryzmem.

  4. Bezpieczeństwo i utrzymanie
    • Tubber podejmie odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, aby chronić Twoje dane przed utratą lub bezprawnym wykorzystaniem.
    • Twoje dane będą przechowywane tak długo, jak będzie to konieczne do celów opisanych w niniejszej polityce prywatności lub o ile jest to konieczne do wypełnienia obowiązków ustawowych i rozwiązywania wszelkich sporów.
  5. Twoje dane Międzynarodowe
    • Tubber może przekazywać Twoje dane do krajów innych niż Twój kraj zamieszkania (w tym krajów spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego). Dzieje się tak podczas organizowania wakacji pod żaglami lub w przypadku, gdy partnerzy lub usługodawcy prowadzą działalność w krajach na całym świecie. Przepisy obowiązujące w tych krajach mogą nie zapewniać takiego samego poziomu ochrony danych.
    • Możemy również być zobowiązani do ujawnienia Twoich danych zagranicznym organom publicznym lub rządowym
    • Przekazywanie danych osobowych do krajów innych niż Twój kraj zamieszkania jest często konieczne, aby świadczyć Ci nasze usługi. W innych przypadkach Tubber zapewni odpowiednie zabezpieczenia w celu spełnienia wymagań dotyczących międzynarodowego przekazywania danych osobowych zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi prywatności. W przypadku przekazywania danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy Tubber może stosować jako zabezpieczenia zatwierdzone przez Komisję standardowe klauzule umowne.

    Przepisy niektórych innych krajów mogą wymagać od nas udzielenia organizacjom kontroli granicznej dostępu do rezerwacji i informacji o podróżach wakacyjnych na żaglach. Dlatego wszelkie informacje, które posiadamy o Tobie i Twoich ustaleniach dotyczących wakacji pod żaglami, mogą zostać ujawnione organom celnym i imigracyjnym dowolnego kraju na Twojej trasie. Poza tym przepisy niektórych krajów wymagają, aby Tubber zebrał Twój paszport i powiązane informacje przed podróżą do lub z tych krajów. W razie potrzeby przekażemy te informacje odpowiednim organom celnym i imigracyjnym. Możemy również ujawnić Twoje dane organom rządowym, jeśli obowiązujące prawo wymaga ujawnienia.


Twoje prawa Do góry

Możesz skontaktować się z nami (patrz poniżej) w celu skorzystania z przysługujących Ci praw wynikających z obowiązujących przepisów o ochronie danych, w tym (1) prawo dostępu do swoich danych, (2) ich sprostowania, (3) usunięcia, (4) ograniczenia przetwarzania danych, (5) prawo do przenoszenia danych oraz (6) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.

  1. Prawo dostępu

    Możesz nas zapytać, czy przetwarzamy którekolwiek z Twoich danych, a jeśli tak, to uzyskać do nich dostęp w postaci kopii.

  2. Prawo do sprostowania

    Masz prawo do sprostowania Twoich danych w przypadku ich nieścisłości lub niekompletności. Na żądanie poprawimy niedokładne dane osobowe dotyczące Ciebie oraz, biorąc pod uwagę cele przetwarzania, kompletne, niekompletne dane osobowe, co może obejmować podanie dodatkowego oświadczenia.

  3. Prawo do usunięcia

    Przysługuje Ci również prawo żądania usunięcia Twoich danych, co oznacza usunięcie Twoich danych przez nas oraz, o ile to możliwe, każdego innego administratora, któremu Twoje dane zostały wcześniej przez nas upublicznione. Usunięcie danych ma miejsce tylko w niektórych przypadkach przewidzianych przez prawo i wymienionych w artykule 17 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Obejmuje to sytuacje, w których Twoje dane nie są już niezbędne ze względu na początkowe cele, w jakich były przetwarzane, a także okoliczności, w których były przetwarzane niezgodnie z prawem.

  4. Prawo do ograniczenia przetwarzania

    Przysługuje Ci prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych, co oznacza, że zawiesimy przetwarzanie Twoich danych na czas określony. Okoliczności, które mogą spowodować powstanie tego prawa, obejmują sytuacje, w których dokładność Twoich informacji została zakwestionowana, ale potrzeba nam trochę czasu, aby zweryfikować dokładność. To prawo nie uniemożliwia nam dalszego przechowywania Twoich danych. Poinformujemy Cię przed zniesieniem ograniczenia.

  5. Prawo do przenoszenia danych

    Twoje prawo do przenoszenia danych oznacza, że możesz zażądać, abyśmy przekazali Ci Twoje dane w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego oraz aby dane te zostały przesłane bezpośrednio innemu administratorowi, o ile jest to technicznie wykonalne. Na żądanie i jeśli jest to technicznie wykonalne, prześlemy Twoje dane bezpośrednio do drugiego administratora.

  6. Prawo do sprzeciwu

    Masz również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych, co oznacza, że możesz zażądać od nas zaprzestania przetwarzania Twoich danych. Ma to zastosowanie tylko w przypadku, gdy „uzasadnione interesy” podstawa prawna przetwarzania stanowi podstawa (w tym profilowanie).

    • W każdej chwili i bezpłatnie możesz wnieść sprzeciw wobec celów marketingu bezpośredniego w przypadku, gdy Twoje dane są przetwarzane w takich celach, w tym profilowania w zakresie, w jakim jest to związane z takim marketingiem bezpośrednim. Jeśli skorzystasz z tego prawa, nie będziemy już przetwarzać Twoich danych w takich celach.
    • Możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie, postępując zgodnie ze szczegółowymi instrukcjami dotyczącymi przetwarzania, na które wyraziłeś zgodę. Na przykład możesz wycofać zgodę, klikając link rezygnacji z subskrypcji w wiadomości e-mail, dostosowując swoje preferencje komunikacyjne na swoim koncie (jeśli są dostępne) lub zmieniając ustawienia smartfona (w przypadku mobilnych powiadomień push i danych o lokalizacji).
    • Aby uzyskać więcej informacji o tym, jak możesz wycofać swoją zgodę na pliki cookie i podobne technologie, których używamy podczas odwiedzania naszej strony internetowej lub korzystania z naszej aplikacji, zapoznaj się z naszą polityką dotyczącą plików cookie.
    • Mogą zaistnieć sytuacje, w których będziemy uprawnieni do odmowy lub ograniczenia Twoich praw, jak opisano powyżej. W każdym przypadku dokładnie ocenimy, czy takie zwolnienie ma zastosowanie, i odpowiednio Cię poinformujemy.
    • Możemy, na przykład, odmówić dostępu do Twojego wniosku, gdy jest to konieczne dla ochrony praw i wolności innych osób lub odmówić usunięcia Twoich danych, jeśli przetwarzanie takich danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązków prawnych. Prawo do przenoszenia danych nie przysługuje na przykład w przypadku, gdy dane osobowe nie zostały dostarczone przez Ciebie lub jeśli przetwarzamy je bez Twojej zgody lub w celu wykonania umowy.

Skorzystaj ze swoich praw Do góry

Jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw dotyczących przetwarzania Twoich praw dotyczących Sailing Holidays of Tubber B.V., wystarczy, że wyślesz swoją prośbę do Tubber B.V.:

Tubber B.V.

Zespół ds. Prywatności

Friesestraatweg 211

9743 AD Groningen

Holandia

Email: [email protected]

Możesz również skontaktować się z nami pod adresem, jeśli masz jakiekolwiek pytania, uwagi lub skargi dotyczące naszej polityki prywatności. Jeśli jednak masz nierozwiązane wątpliwości, masz również prawo złożyć skargę do holenderskiego organu ochrony danych (Autoriteit Persoonsgegevens) z siedzibą w Hadze w Holandii


Tubber, Wszelkie prawa zastrzeżone